De senaste veckorna har i princip hela Sverige mötts av upp till 30 grader varmt! Tackar säger vi på redaktionen! Men i samband med att det blir varmt brukar många också få minskad aptit. Keso är ett proteinrikt mellanmål som du kan kombinera på alla möjliga sätt. Kolla in Kesos egna recepttips i samarbete med träningshjälten Fannie Redman!
Bananpannkakor med cottage cheese
1 portion
1 dl KESO® Cottage Cheese Naturell 1 banan
2 ägg
1 krm vaniljpulver
1 msk smör eller kokosolja
Till servering:
1 banan färska blåbär kanel
Valfria nötter kokosflingor
Mosa bananen med gaffel i bunke och blanda med cottage cheese. Rör ner ägg och vaniljpulver. Smält smör i stekpanna och klicka ut smeten. Grädda pannkakorna på båda sidor på låg värme tills de är gyllenbruna. Servera med skivade bananer, färska blåbär och cottage cheese. Strö över kanel, nötter och kokos.
Bowl med grillad lax med grönsaker och cottage cheese
2 portioner
2 laxfiléer
250 g KESO® Cottage Cheese Naturell Salladsblad
Valfria grönsaker
Rostade pinjenötter
Chili flakes
Tina laxen och stek på låg värme tills den är genomstekt och har fått en frasig yta. Skölj och skär upp grönsakerna. Lägg upp grönsaker och lax i en skål. Toppa med cottage cheese, rostade pinjenötter och chiliflakes.
Fröknäcke med cottage cheese, avokado och groddar
2 portioner
250 g KESO® Cottage Cheese Naturell Fröknäcke
Avokado
Salladslök
Groddar
Chili flakes
Skala och dela avokadon och skär den i mindre bitar. Hacka upp salladslöken. Blanda cottage cheese och avokado i en skål och fördela på fröknäcke. Toppa med groddar och salladslök och strö över lite chili flakes.
Bärig bowl med cottage cheese
1 portion
250 g KESO® Cottage Cheese Naturell
Granatäppelkärnor
Valfria bär – exempelvis färska hallon, blåbär och jordgubbar Valfria nötter – exempelvis valnötter, hasselnötter eller cashewnötter
Skölj bären och fördela i en skål. Lägg i cottage cheese och toppa med nötter och granatäppelkärnor.