Det blir allt vanligare med vegetarisk och vegansk kost. Allt fler väljer att äta mat med mindre eller inga animaliska produkter, medan vissa byter ut en eller flera måltider i veckan mot vegetariska alternativ. Med hjälp av Veggis vegetariska och veganska produkter och recept är det enkelt att äta gott utan kött!
Veggi erbjuder ett helt sortiment av olika spännande produkter. På alla förpackningar finns tips på recept, och hur man tillagar dem på bästa sätt. Välj mellan allt från falafel och sojakuber till morotsbollar och sojasteaks! Du kan även frysa ner Veggi om du råkar laga för mycket mat eftersom det är en torrvara som förvälls i vatten innan tillagning.
Bolognese på Veggi sojafärs
4 PORTIONER:
125 g sojamince light (torrvara)
2 msk olja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1,5 dl grönsaksbuljong
Oregano, timjan, peppar och salt
GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojamince enligt grundreceptet på förpackningen. Fräs mince, lök och vitlök ordentligt i olivolja. Tillsätt tomatpuré, kryddor och fräs ytterligare i 2 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med valfri pasta. Bon appetit!
Veggis sojafärs är även klimatsmart och lämnar ett lågt miljöavtryck i jämförelse med vanligt kött och köttfärs, detta enligt en studie från Sveriges Lantsbruksuniversitet.