Nöje > livsstil
Vilken burgare föredrar du?

Älskar du burgare? Det goda brödet med en enkel ostskiva eller proppat med massvis av grönsaker? Toppat med en eller flera goda såser. Det finns en mängd olika sätt att göra dessa burgare. Allt ifrån fisk, kött eller varför inte en veggo-variant? Idag ger vi er 5 olika tips på vad du kan fylla din burgare med.



Kycklingburgare

4 portioner 
500 gram kycklingfärs
0.5 st röd chili
0,5 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt och tpeppar
3 dl krossade cornflakes

Gör håhär;
- Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser förutom cornflakes. Forma sedan till kycklingburgaren, blir ca 4 st.
- När burgarna är formade vänder du dem i krossade cornflakes.
- Hetta upp en stekpanna med smör/olja och bryn burgarna på båda sidor.
- Lägg sedan burgarna på en plåt och sätt in i ugnen på 150 grader i ca.10-15 minuter. Burgarnas innertemperaturen ska inte ligga under 70 grader.



Laxburgare

4 portioner
400g lax
1 ägg
½ dl mjölk
2dl pankoströbröd
Smör/olja till stekning
Salt
Övriga kryddor

Gör såhär;
- Blanda laxen, ägget, mjölken och kryddorna i en matberedare till en färs.
- Forma sedan till 4a lika stora burgare.
- Vänd sedan laxen i pankoströbröd så den blir helt täcker runt om.
- Stek laxen i smör/olja på medelhög värme i ca 1-2 minuter per sida. Låt sedan laxen vila.



Nötburgare

4 portioner
400g nötfärs
1 äggvita
½ dl ströbröd 
2 tsk worcestershiresås 
1 riven gul lök & 1 vitlök
Smör/olja till stekning
Salt
Övriga kryddor

Gör såhär;
- Blanda nötfärsen i en skål med den rivna löken, vitlöken, salt, ströbröd och övriga kryddor.
- Tillsätt sedan worcestershiresås och äggvita och blanda väl.
- Dela sedan i lika stora burgare och stek/grilla som du själv föredrar en klassisk burgare.



Falafelburgare

1 knippe persilja
3 vitlöksklyftor
2 msk citron saft
1,5 tsk spiskummin
1 burk kikärtor
0,5 dl – 1 dl råa valnötter, pekannötter eller mandlar
Salt och pepper
Övriga kryddor

Såhär gör du:
- Blanda persilja, vitlök, citronsaft, spiskummin, salt och peppar ien matberedare och blanda.
- Tillsätt sedan kikärtor samt nötter och mixa till en deg som är tillräckligt fast för att kunna hanteras.
- Forma sedan till 4 stora biffar. Placera biffarna på en bakplåt med folie och frys in i 15 minuter.
- Medan värm du ugnen till 190 grader och grädda sedan burgarna i ca 15 minuter på varje sida.



Halloumiburgare

200 g halloumi
Kryddor
För en god guacamole;
2 st avokado
2vitlöksklyftor
Chilliflakes och salt efter smak
12 tomat
1 msk citron citronjuice

Gör såhär;
- Dela Hallomien i 3 lika stora delar och krydda sedan.
- Stek på låg värme utan matfett eller olja tills halomien fått färg.
Guacamole;
- Grovhacka tomaterna, dela och gröp ut köttet ur avokadon.
- Mixa avokado, citronjuice, vitlök och smaksätt med tomaterna och chiliflakes och salt.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom Hotell & Resturang?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla