Nu lanserar Picadeli Veg. Chili & Gingerstrips – ett snabbt och gott veganskt protein baserat på vete och soja, med en glace av ingefära och chili som förhöjer smakupplevelsen. Samtidigt byter Picadeli ut besticken i sina svenska salladsbarer mot nya komposterbara gafflar.
Självplocksallad fortsätter att öka i popularitet bland svenskarna. Under 2018 sålde Picadeli 29 miljoner sallader i Sverige och ökade försäljningen med 14 procent jämfört med året innan. För att möta efterfrågan lanseras flera nya och spännande produkter under våren. Nyheten Veg. Chili & Gingerstrips gör det enkelt för fler att välja veganskt, eftersom den liknar kyckling i konsistensen och har en saftig textur med ett gott tuggmotstånd. De nya stripsen kommer att finnas i butik från och med vecka 15, med distribution genom bland annat ICA, Coop, Axfood, Pressbyrån och 7-Eleven.
Med vårens nyheter kommer även två smaksättare in i sortimentet. Pesto oats och Citronklyftor. Vår nötfria pesto är baserad på havre och passar perfekt som topping på din sallad, passar till i stort sett allting! Vi boostar även med c-vitamin i Picadelibarerna. Färskpressad citron lyfter
En annan supernyhet är att vi nu börjar lansera säsongsprodukter också. Produkter som passar och framförallt smakar bäst under rätt säsong. Vårens säsongsnyheter är Spring Bulgur Salad med ramslök, Krispig Kålsallad, Romansallad och Somrig fruktsallad. Håll utkik i en butik nästa dig och testa våra nyheter! För att hitta butiken närmast dig kan du gå in på https://www.picadeli.com/sv/
Nya komposterbara bestick
Picadeli byter nu ut besticken i sina svenska salladsbarer mot komposterbara bestick-set. De nya besticken är gjorda av 90 procent förnyelsebart material, var av största delen sockerrörsstärkelse, som godkänts enligt EU:s klassificering EN134-32. För att minska materialåtgången har Picadeli dessutom valt att helt plocka bort kniven ur sortimentet.