Idag byter vi ut köttet mot bönor! Lika gott men mycket enklare och snabbare att tillaga. Visste ni att bönor är fullpackade med kolhydrater, protein, fibrer, B-vitaminer, kalium, järn, magnesium, fosfor och zink. En super produkt helt enkelt. Idag tipsar vi om en supergod gryta som tar oss till Grekland. Perfekt nu när kylan börjar ta över och man längtar tillbaka till värmen. En god gryta för alla, stora som små helt enkelt!
Grekisk böngryta
recept för 2 personer:
1⁄2 st rödlök
2 msk olivolja
100 g spenat
2dl stora vita kokta bönor
2dl kokta kidneybönor
2 st vitlöksklyftor
salt
peppar
kajennpeppar
200g fetaost eller tofeta (vegansk)
1 st tomat
Gör såhär:
Skiva rödlöken och tomaten, fräs den sedan tillsamman med olja, spenat. Skölj bönorna och låt dem fräsa med i någon minut. Krydda med vitlök, peppar, salt och lite kajennpeppar. Skär osten i tärningar, tillsätt i bönblandningen och låt den bli genomvarm. Servera med bröd!