Stek i solen med smaskiga grillrecept från Lithell!
Lithells Grillkorvar
Ketchup, step aside. Nu är det kål som ska serveras till korven. Fredagskocken Mattias Larsson delar med sig av fyra kålrecept att servera i helgen. Läs mer om nyheter och recept från Lithell!
Av: Felicia
Lästid:
2 minuter
5 Maj 2018
Sverige håller på att bli varmare och vad passar inte bättre än att sätta fyr på grillen och avnjuta en eller flera grillkorvar från Lithells! Idag är det till och med grillens dag, så hur kan vi ens låta bli…
I år tänker vi briljera och toppa korven med Sveriges egen supermat - kålen. Det är gott, hälsosamt och billigt. Och vi blandar den såklart med mayo för en krämig och len smak. Det måste ju finnas balans i livet, och det blir en perfekt kombo till korven.
Grillat för 4 personer
8 Lithells grillkorv - välj mellan nyheten Lithells smal grillkorv eller den klassiska tjocka grillkorven
8 bröd - välj vilka du gillar, våga testa baguette!
Välj sedan topping, eller gör flera olika så kan alla välja om de vill ha kål, kål eller kål.
Krämig surkålsslaw
DU BEHÖVER
– 200 g surkål
– 150 g majonnäs
– 1 msk dijonsenap
Krama ur surkålen ordentligt så den inte blir för blöt. Blanda sedan alla ingredienser och toppa korven.
Fänkålssallad
DU BEHÖVER
– 1 fänkål, tunt skivad
– 1 tsk pressad citronjuice
– 1 dl majonnäs
– 1⁄2 dl pumpakärnor att strö över fänkålssalladen
Blanda fänkål, citronjuice och majonnäs, smaka av med salt. Toppa korven med fänkålssallad och knapriga pumpakärnor.
Syrad kål och senapsmayo
DU BEHÖVER
– 200 g finstrimlad vitkål
– 0,5 dl äppelcidervinäger
– 20 g smör
– 1 dl majonnäs
– 2 msk grovkornig fransk senap
Lägg vitkål, äppelcidervinäger och smör i en kastrull och låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt. Blanda majonnäs och senap. Klicka syrad kål och senapsmayo på korvarna, toppa med någon grön liten kvist om du har det hemma.