Nu kommer två nya panerade vegoprodukter från Quorn: Southern Fried Bites och Schnitzel med Mozzarella & Pesto.
– Vi får superfin respons på våra färdiga rätter och ofta önskemål om fler snabba lösningar för de som vill äta vego, säger Ami Blackburn, European Brand Manager på Quorn Foods.
Quorn Southern Fried Bites är en underbart krispig nyhet som passar perfekt på plockbordet eller som snacks med ett par heta goda såser. Eller som en del i en hel måltid som fyllning i tortillas, pita eller baguette. Den liknar panerad kycklingvinge och är klar på 18 minuter i ugnen.
Quorn Schnitzel med Mozzarella & Pesto finns på andra marknader och det är den mest populära av alla schnitzlar från Quorn. Mozzarellan gör den krämig, peston sätter smak och tillsammans med den frasiga paneringen är den en riktig fullträff. Servera till ugnsrostade rotsaker, potatissallad eller varför inte slicad i en sallad eller som plockbitar?
– Med riktigt goda produkter som är enkla att laga och som kan serveras på många olika sätt vill vi göra det enklare för fler att äta vego oftare, säger Ami Blackburn, European Brand Manager på Quorn Foods.
Tre grymma recept:
Quorn Southern Fried Bites med sötpotatispommes och 3 olika dippsåser
Ljuvlig ovo-vegetarisk plockmatsrätt med många underbara smaker. En garanterad hit bland både stora och små.
4 portioner
1 paket Quorn Southern Fried Bites (300 g)
8 sötpotatisar
3 msk olivolja
2 nypor flingsalt
Guacamole:
2 avokados
1 grön chili
2 vitlöksklyftor 1 lime
Salt
BBQ-mayo:
1 dl vegetarisk majonnäs 1 msk barbecuesås
Ajvar fraîche:
1 dl vegetarisk fraîche 1,5 msk ajvar
Salt
1. Tillaga Southern Fried Bites enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och skär söt potatisarna i stavar. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla olivolja och strössla över flingsalt.
3. Baka i mitten av ugnen 25-30 minuter på 200 grader. Rör om försiktigt när halva tiden har gått.
Guacamole: Kärna ur och grov hacka avokado,chili och vitlök. Mixa med pressad lime,salt och peppar. BBQ-mayo: Blanda ihop barbecue såsen med majonnäs. Tillsätt eventuellt mer barbecue sås för mer smak.
Ajvarfraîche: Blanda ihop vegetarisk fraîche och ajvar.Smaka av med salt. Servera Southern Fried Bites med krispiga sötpotatispommes och tre olika dippsåser.
Pitabröd fyllda med Quorn Schnitzel med Mozzarella & Pesto och coleslaw
Varma lakto-ovo-vegetariska pitabröd med en riktigt god schnitzel och coleslaw som pricken över i. 4 portioner
2 paket Quorn Schnitzel med Mozzarella & Pesto (480 g) 4 pitabröd
Coleslaw:
3 dl finstrimlad vitkål 1 finstrimlad morot
3 msk crème fraîche 2 msk majonnäs
1⁄2 tsk fransk senap 1⁄2 tsk socker
Salt
Peppar
Topping:
Groddar och färska örter
1. Tillaga schnitzlarna enligt anvisning på förpackningen.
2. Coleslaw:Blanda ihop crème fraîche,majonnäs och senap.Smaksätt med socker,salt och peppar.
Blanda i vitkål och morötter och rör om ordentligt.
3. Värm pitabröden ett par minuter i ugn.Fyll dem med schnitzel och coleslaw.Toppa med groddar och färska örter. Servera och njut!
Quorn Schnitzel med Mozzarella & Pesto, tempuragrönsaker och vitlöksdipp
Dessa lakto-ovo-vegetariska schnitzlar är magiskt goda med nyfriterade tempuragrönsaker och en vitlöksdipp. Toppa med solrosskott eller valfria färska örter.
4 portioner
2 paket Quorn Schnitzel med Mozzarella & Pesto (480 g) 250 g broccoli
1 blomkålshuvud
150 g haricots verts
1 dl bubbelvatten 1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk majsstärkelse Salt
Rapsolja
Vitlöksdipp:
1 dl crème fraîche 1 vitlöksklyfta
Salt
Topping:
Färska örter
1. Tillaga schnitzlarna enligt anvisning på förpackningen.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och majsstärkelse i en bunke.Tillsätt vattnet och lite salt och rör hastigt ihop det till en smet.
3. Skär broccoli och blomkål i små buketter.Skärav ändarna på hari cotsverts. Koka grönsakerna och ta upp dem ur vattnet precis innan de är helt genomkokta. Doppa dem sedan i tempurasmeten och fritera hastigt tills de är gyllenbruna.
Vitlöksdipp: Blanda crème fraîche och pressad vitlök och smaka av med salt.Ha i en till pressad vitlöksklyfta för mer smak.
Serveras chnitzlarna med nyfriterade grönsaker,vitlöksdipp och färskaörter.
Tre andar serverings förslag
Japanese Katsu Curry med Quorn Southern Fried Bites
En supergod ovo-vegetarisk rätt med japanska influenser. Tillaga Quorn Southern Fried Bites enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, morot och hackad vitlök. Krydda med curry, garam masala, gurkmeja, chlipulver och lagerblad. Häll i grönsaksbuljong, sojasås och honung och låt sjuda. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar. Servera Quorn Southern Fried Bites med kokt ris och sås. Toppa gärna med lite vårlök och koriander.
Southern Style Po ́boy Baguette med Quorn Southern Fried Bites
En lakto-ovo-vegetarisk baguette i sann Comfort Food-anda. Tillaga Quorn Southern Fried Bites enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop majonnäs, matyoghurt, cajunkrydda, chilisås, salt och peppar till en dressing. Dela baguetter och bred på dressing. Lägg i sallad, skivad tomat, gurka och skivade eller hela Quorn Southern Fried Bites. Stäng baguetterna och servera.
Wrap med ärthummus och Quorn Southern Fried Bites
En lakto-ovo-vegetarisk wrap som du sätter ihop på nolltid. Tillaga Quorn Southern Fried Bites enligt anvisning på förpackningen. Mixa ärter, vitlöksklyftor, Kesella, mynta, lime, olivolja, salt och peppar till en hummus. Strimla sallad och paprika och skiva avokado. Bred ut ärthummus på tortillabröd och lägg på sallad, paprika, avokado och Quorn Southern Fried Bites. Rulla ihop till wraps och servera.
Mer Quorn
Hemsida: www.quorn.se
Facebook: quorn Sverige
Instagram: QuornSverige #quornsverige