Studenter kan till exempel anmäla sig till klubbens e-postlistor eller hålla koll på nationer eller se till deras Facebook-sida. Enkelt såklart, men låt oss inse att utmaningen är faktiskt att fortsätta vara involverad än att bara betala avgifter och få en gratis T-shirt och billigare inträde till klubbar. När du pratar med folk som bott i staden eller studerat längre än dig “jag gick bara till det första mötet” eller “jag får deras webbtidning men läser den aldrig” Låt inte detta hända dig! Här är några tips på hur du kan behålla ditt medlemskap i en klubb och få ut maximalt av den.
Håll en kalender
Jag gissar på att du redan har en kalender för ditt akademiska arbete/liv - så varför inte ha en för dina fritidsaktiviteter också? Att skriva ner möten, event, fester, fika och deadlines i en kalender, precis som du gör inför seminarier, är ett bra sätt att bibehålla ett konsekvent schema och fortsätta vara inblandad. Om din kalender är stor nog kan du lätt kombinera det med dina akademiska studier så att du kan delegera din tid mellan läxor och studentliv. För att undvika missförstånd eller förvirring kan du prova att använda olika färger - en för dina föreläsningar osv och sen tillämpa samma idé till dina fritidsaktiviteter, evenemang och möten.
Gå med vänner
En del elever har en egen personliga motivation att gå med organisationer som intresserar dem. För resten av er, ta med en vän! Fritidsaktiviteter är kul, men att vara involverad med en bekant eller två kan bli ännu roligare. I alla fall i början. Om du känner någon med ett liknande intresse, gå med i en organisation tillsammans och håll varandra uppdaterade med möten och information. Det blir lättare att uppehålla ett intresse om man går med någon. Du kommer att fortsätta vara informerad och involverad om du har någon annan som motiverar dig, och vice versa. Det är också lättare att söka sig lite till nytt folk om man har någon med sig ibland.
Prioritera rätt
Glöm dock inte: du är student i första hand! Vem som helst kan ha en oändlig lista över intressen, men det betyder inte att du ska gå med i en organisation för varje hobby du har.
Ta ett tag och forska lite i vilka organisationer som verkar bäst. Eliminera dina val genom att inte bara tänka på vad du tycker verkar kul, utan du kanske bör kolla vad organisationen har rykte och hur de jobbar. Detta brukar synas online också. Om en organisations hemsida inte har uppdaterats på åtta år kanske du vill kolla in någonting annat. Om du är passionerad inom något ämne men inte finner någon organisation som siktar in sig på just det, starta en klubb själv! Du kan helt enkelt ta initiativet själv och dra ihop folk och starta aktiviteter och skaffa flera organisatörer. Lyckas du så ser det säkert bra ut på CV’t sen.
Och på tal om ditt CV, är det bästa sättet att hålla dig inblandad att helt enkelt dyka i med huvudet före in i dessa organisationer och ta på dig en ställning som relaterar till dina intressen. Det är en sak att bara vara medlem, men för ett bra lärande bör du prova på att påverka också. Även om det tar lite tid och engagemang är det ett bra, konkret tillvägagångssätt att ta på sig en ledarroll och försöka göra positiva förändringar för klubben och dess deltagare. Om du är med i en klubb som inte är relaterade till ditt speciella område, ta på dig en position eller uppgift i samband med den bransch du tänker passar dig, till exempel om du vill bli grafisk formgivare, hjälp då till att designa T-shirts eller uppdatera webbdesignen. På så sätt har du kul medan du pumpar på CV’t lite.