Sponsrad

Studera till undersköterska på folkhögskolan i Viskadalen

Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen
Av: Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen
Lästid: 2 minuter
5 Okt 2021

På Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen kan du läsa en tvåårig yrkesutbildning till Undersköterska.

Utbildningen ger dig på kort tid stora möjligheter till ett meningsfullt arbete på en arbetsmarknad som söker efter utbildad personal – Dig!

Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen

NÄSTA KURSSTART: 3 januari 2022

LÄNGD: 2 år

STUDIETAKT: Helfart 100%

TERMINSTIDER FÖR LÄSÅRET 2022: 3 januari - 3 juni 2022 samt 15 augusti - 16 december 2022

STUDIESTÖD FRÅN CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad.

ANTAGNINGSKRAV: Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk grundskolenivå eller motsvarande.

COVID 19: Utbildningen kan utifrån rådande situation med Covid 19 komma att förläggas på distans under en kortare eller längre period. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer och ansök till utbildningen här

Undersköterska

Yrkesområde

Har du ett intresse för att arbeta med människor, vård och hälsa? Är du noggrann, empatisk, uppmärksam, kommunikativ och har god samarbetsförmåga? Då är yrket undersköterska och denna utbildning helt rätt för dig!

Genom utbildning får du en bred kompetens och förberedelse inför de arbetsuppgifter som ingår i arbetet inom vård- och omsorg. Du har efter studierna goda chanser till anställning då bristen på utbildade undersköterskor är stor. Du kan som utbildad undersköterska arbeta inom flera olika vårdverksamheter som t.ex. inom äldreomsorg, hemtjänst och funktionsnedsättning, på sjukhus och vårdcentral.

Pedagogisk idé

Utbildningen skall ge kunskap, färdighet och kompetens inom utbildningens olika huvudområden motsvarande Skolverkets riktlinjer.

Vår pedagogik utgår från att den kunskap som är värdefull att få under utbildningen skapas i det erfarenhetsbaserade lärandet som uppstår då deltagarna under hela utbildningen är i en verksamhetsförlagd praktik. I undervisningen integreras kontinuerligt teoretiska och praktiska moment. Nya kunskaper bygger vidare på upplevda och reflekterade händelser. Vårt arbetssätt utgår från att människor lär sig bäst tillsammans med andra, därför är studiegruppen där deltagaren ingår, en central del av utbildningen. Kurslitteraturlista där det anges litteratur att införskaffa sig till varje kurs finns tillgänglig inför studierna via lärplattformen. På utbildningen används den digitala lärplattformen Pingpong. För att kunna tillgodose dig utbildningen krävs att du som kursdeltagare har tillgång till digitala verktyg som t.ex. dator eller skrivplatta.

Läs mer och ansök till utbildningen här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla